Tygblöjor !?!

Nu blommar asfalten! Jag har alltid varit mycket för saker som kan spara på miljön, spara pengar och återbrukas. Men när Vincent skulle födas och någon pratade om tygblöjor, där gick min gräns! Fy va äckligt! Tänk när de bajsar! Då är jag verkligen inte av den äckelmagade typen men tanken på tyg och inte plast som suger upp direkt och kapslar in fick hela mig att protestera och tänka förutfattade meningar om tygblöjor. Ja, jag skäms lite då jag i vanliga fall brukar påpeka ofta; framförallt för min mor att man inte ska gapa så högt om saker man inte vet något om. Fast jag visste ju allt om tygblöjor, eller iaf det viltigaste; det är äckligt när de bajsar! Så hur kommer det nu sig att jag skriver detta inlägget?
Jo jag snubblade över en text om det där med potträning och hur sena dagens barn är på att bli blöjfria för engångsblöjor är för bra, de känner aldrig att de är blöta och bryr sig då såklart inte om att tänka på var och när de kissar heller. Min kära lilla son förstår mycket väl att bajs ska va i toan (även fast vi aldrig riktigt hunnit dit än) för det blir äckligt efter men kiss bryr han sig inte om. När han va bebis och hade den minsta storleken av blöjor blev han hysterisk av minsta lilla för han kissade ofta mer än vad blöjan klarade av att dölja då hans lår va så smala att vi inte kunde gå upp en storlek. Så fort han växte i en blöja som klarade mer försvann hans reaktion. 
 
Så nu förstår ni kanske att min tanke med detta är att (förutom att spara pengar för jag vågar inte ens berätta hus många tusenlappar vi lagt på blöjor och engångsartiklar kopplade till blöjbyten) han ska få känna hur blött det blir när man kissar för att förhoppningsvis få samma reaktion vid kiss som han ofta får vid bajs!  
 
Så nu får vi se om mina fördomar blir bekräftade eller om jag kanske rent av ändrar mig vilket jag har väldigt svårt att tro MEN jag gör mitt bästa för att vara öppen och ge det hela en ärlig chans!
 
Hittills har jag fått en tankeställare, tänk om man hade vågat testa redan när han va nyfödd? Då kanske man hade vågat testa med en vikblöja runt hans tunna små lår och sluppit bajs bokstavligt talat från topp till tå. För det var ju också äckligt? Kanske hade det vart trevligare med en blöja som passade och höll bajset på ett ställe trots att den va gjord  av tyg? Tanken har slagit mig....
 
Nedan är det jag hittills handlat, testar lite olika. Mer om detta om ni mot förmodan skulle va nyfikna kommer..;)
 


Ha det gött!
Visa fler inlägg